• Laddar data...

Hur man kan köpa kryptovalutor och Bitcoin på företag

Få, om någon lär ha missat den enorma värdeutvecklingen för Bitcoin. Även så kallade altcoins som Ethereum, Litecoin, Chainlink och Ripple har blivit allt mer intressanta för den som letar efter investeringar med stor potential.

För dig som företagare spelar trygghet och säkerhet oerhört stor roll. Med fördel bör man välja en handelsplattform som funnits med länge och som håller hög standard. Coinbase har lång erfarenhet och erbjuder ett enkelt alternativ för handel med kryptovalutor.

Om Coinbase

Coinbase är marknadsledare inom kryptovalutor och är idag en av världens främsta kryptovalutamäklare. Plattformen har över 35 miljoner verifierade användare och användarbasen sträcker sig från institutioner och värdeinvesterare till banker och privatpersoner.

Coinbase grundades i Kalifornien, USA, 2012 och är idag USA:s största mäklare av kryptovalutor.

Mer om Coinbase:

 • Grundades 2012 i Kalifornien, USA.
 • Regleras av Amerikanska myndigheter sedan 2012.
 • Verksamt i över 100+ länder.
 • Flera års erfarenhet.
 • Enkelt gränssnitt som gör det enkelt att komma igång.
 • Guider för den som behöver hjälp eller har frågor.
 • Bra support för den som behöver direkt hjälp eller har andra frågor.
 • Följer senaste KYC-standarder.
 • Snabb omväxling vid kontoverifiering och uppstart av konto.
 • Mer om Coinbase.

Till Coinbase

Hur du kommer igång

Steg ett är att öppna ett företagskonto. Företag som väljer Coinbase har två lämpliga alternativ.

 • Coinbase Pro – Perfekt för den som planerar att handla kryptovalutor, både aktivt och passivt. Innehåller smidiga verktyg som underlättar köp- och säljbeslut. Bland annat kan du se grafer och annan detaljerad information som uppdateras i realtid.
 • Coinbase Custody – Är ett alternativ som mer riktar sig mot institutioner, större banker och fondförvaltare. Kravet är att innehavet ska vara minst 500 000 USD (5 miljoner SEK). Anpassningen för institutioner gör att det bland annat går att få extra bra service och hjälp vid eventuella behov som exempelvis för redovisning, eventuella rapporter och mer.

När du valt typ av konto för att handla med kryptovaluta är det bara att verifiera identiteten och därefter koppla ett bankkonto. Sedan kan du göra en SEPA banköverföring och därefter är du igång. Handel med krypto behöver inte vara komplicerat och hela processen tar sällan mer än några minuter.

Kan man spekulera med hävstång hos Coinbase?

Nej. Med Coinbase kan man köpa självaste kryptovalutan och inte optioner / CFD-kontrakt som erbjuder tillgång till hävstång. För sådan handel kan man istället använda sig utav andra, mer specialanpassade CFD-plattformer som erbjuder handel av kryptovalutor med hävstång. Några av dessa är Plus500, AvaTrade och IG. Med hävstång kan man spekulera på kryptovalutor med 2 gånger större kraft vid eventuella rörelser (1% rörelse hade inneburit, exempelvis 2 % rörelse om man handlat med 1:2 hävstång). Mer om hävstång finns att hitta här.

Användarvänlighet

Det råder oro kring hur man går till väga för att handla kryptovalutor. Det kan kännas nytt, komplicerat och svårnavigerat när man aldrig handlat kryptovalutorna förr.

Med Coinbase görs detta så enkelt som möjligt för användaren. Coinbase har alltid haft som mål att hjälpa användare komma igång då det är på så sätt som de får nya och aktiva användare på sin handelsplattform.

Därför kan man hitta många guider och verktyg som hjälper en komma igång med handel av kryptovalutor. Plattformen är extremt lättnavigerad med tydliga menyer och supporten är snabb, kompetent och erbjuder hjälp om du skulle ha frågor eller funderingar kring hur du kommer igång eller genomför en viss handling.

Coinbase även en modern mobilapp som passar perfekt för företagare som vill kunna använda deras tjänster var de än befinner sig. Den fungerar för både iOS och Android.

Vad företagare kan handla med

Coinbase stöder handel med alla de stora kryptovalutorna som Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETC), Ripple (XRP) och Chainlink (LINK). En stor fördel med Coinbase är deras storlek. För närvarande kan du använda deras tjänster i över 100 länder och det finns över 35 miljoner verifierade användare. Ditt företagskonto är säkert och alla kryptotillgångar är försäkringsskyddade. Om du väljer deras handelsplattform kan du känna dig trygg, oavsett storleken på företagets investering.

Kom igång med Coinbase Läs mer om Coinbase.