• Laddar data...

76.4% av icke-professionella CFD-handlare förlorar pengar.

Investera i bitcoin med hjälp av swish

Det har sedan en tid tillbaka varit populärt att investera sina pengar i bitcoin. Denna är en av världens första kryptovalutor och det är troligtvis det som gjort den till en populär investeringsform. Från början var det dock inte lika lätt att investera i denna typ av valuta som det är idag. Nu kan man som investerare till och med köpa Bitcoin med Swish som investeringsmetod.

Vad skiljer kryptovalutor från andra valutor?

Kryptovalutor skiljer sig på många sätt mot andra valutor. Exempelvis är de inte beroende av en tredje part som andra valutor är. Med detta menas att man inte behöver förlita sig på en centralbank för att se till att valutan är giltig. Detta gör att kryptovalutor är skyddade mot olika typer av omvärldsfaktorer, exempelvis mot politisk påverkan.

Hur investerar man i en kryptovaluta?

Det finns olika sätt att köpa en kryptovaluta på, men det vanligaste är att man köper den via en handelsplats med hjälp av elektroniska pengar. För att kunna göra detta måste investeraren skapa ett konto på handelsplatsen. Alla handelsplatser där man kan köpa och sälja en kryptovaluta kräver att man kan styrka sin identitet på ett eller annat sätt. I Sverige brukar detta göras via ens mobila BankID. De flesta handelsplatserna tar ut en avgift för att man ska få använda sig av den, denna avgift kallas för courtage.

Det finns tyvärr de hemsidor som utger sig för att vara seriösa handelsplatser men som i själva verket inte är det. Därför är det viktigt att kontrollera och säkerställa att det är en seriös hemsida innan man sätter in pengar på den.

Ett enklare sätt att investera

Det har varit komplicerat att investera i Bitcoin sedan en tid tillbaka. Men genom att Swish har introducerats så har det inneburit att man på ett enklare sätt kan investera i kryptovalutor. Oftast så kan man som investerare köpa Bitcoin på endast 30 sekunder. På så sätt går det mycket fortare att investera sina pengar. En annan fördel är också att det inte krävs någon registrering eftersom man använder sig av av sitt mobila BankID vid godkännandet av transaktionen. På så sätt är investeringen också väldigt säker.

Det första man behöver göra när man ska köpa Bitcoin med Swish är att ange beloppet som man vill investera. Sedan behöver man fylla i sin så kallade plånboksadress eller bitcoinadress. Detta är en adress som består av en rad olika siffror och som fungerar som en definition på var transaktionen ska levereras, ungefär som ett kontonummer. Om man inte vill skaffa en plånboksadress måste man handla genom en handelsplats och då krävs det registrering.

Efter detta behöver man ange sitt personnummer för att ens BankID app ska öppnas. Där godkänner man sedan ordern med hjälp av sin kod. Efter att man godkänt ordern betalar man genom swish. Om man vill investera i Bitcoin är detta det smidigaste och absolut enklaste sättet att göra det på, främst eftersom det inte kräver en registrering på hemsidan.