• Laddar data...

76.4% av icke-professionella CFD-handlare förlorar pengar.

Lånemarknadens utveckling 2019

Lånemarknaden har på senare tid genomgått radikala förändringar och är inte sig lik längre. Idag går det att hitta lån som man aldrig förr hade kunnat tänka sig—och lån som faktiskt är förmånliga för kunder även fast de inte är lika förmånliga som lån man kan få från traditionella banker. Anledningen är på grund av att de lånen som man kan ansöka om från andra låneinstitut som inte är storbanker brukar oftast vara så kallade blancolån, dessa är lån som är väldigt lika traditionella sms lån, där lånen erhålls helt utan säkerhet och kan därefter spenderas på vilket sätt man vill och detta brukar innebära högre räntor för att kompensera för de förmånliga lånevillkoren och låneförmånerna.

Få lån från storbanker är blancolån idag, om några alls, utan lånar man pengar från en storbank idag är det oftast till köp av bil eller köp av hus som man lånar pengarna till. I och med lånemarknadens stora ändringar kan man på senare tid nu även låna pengar för att finansiera resor, köp av kläder eller annan konsumtion som man kanske vill unna sig kortsiktigt, för att därefter kunna betala av krediten eller lånet man ansökt om i samband med nästa löning.

Lånen är på så vis väldigt användbara för den som planerar och är försiktig med sina lånevanor. Så länge man inte lånar mer än man har råd med att betala tillbaka så är man nästan alltid grön. Att köpa något kortsiktigt för att därefter betala tillbaka ett lån långsiktigt är ingen dum idé utan kommer väl till hands för nästan alla någon gång i livet.

Kanske är det en bil man vill köpa och därmed inte önskar spara pengar i flera månader för att köpa bilen, eller så kanske det är ett hus man önskar köpa och av samma anledning inte orkar spara i flera månader för att därefter lägga ned alla ens sparade pengar på ett hus, så kan man istället helt enkelt ansöka om ett lån och köpa huset eller bilen direkt och därefter betala tillbaka lånen i lugn och ro i den takt som passar just en själv bäst.

Skillnaderna på lånen nu jämfört med de som fanns tidigare

Lånen som man hade möjlighet att ansöka om tidigare var nästan alltid storlån som man ansökte om för köp av stora objekt, som i sig fungerade som en säkerhet.

Banken gick då in som finansiär och finansierade köpet av objektet och därefter hade de objektet som en säkerhet ifall kunden skulle tappa kreditvärdighet.

Numer fungerar det på samma sätt om man önskar köpa hus eller bil, dock så är det lite slappare om man önskar unna sig lyxkonsumtion kortsiktigt för att därefter betala av lånet långsiktigt.

Till exempel så kan man idag låna pengar för att betala för en härlig smekmånad till en paradisö. Därefter kan man amortera av lånet under några månaders tid. Inom 12 månader kan man ha lånet helt återbetalt, och man har således sluppit spara i flera månaders tid för att betala för smekmånaden, utan har istället unnat sig den och därefter betalat tillbaka lånet i lugn och sansad takt.

Det är självklart viktigt att vara medveten om riskerna innan man lånar pengar. Så länge man är försiktig och planerar väl så har lånemarknaden aldrig varit så bra som den idag är i Sverige, och trenden verkar komma att fortsätta röra sig i samma riktning.