• Laddar data...

Extrainkomster—så tjänar du mer

Det sägs att pengar inte kan köpa lycka, men forskning tyder faktiskt på att över en viss löngräns så är människor i genomsnitt mycket gladare. Detta är förmodligen för att de har råd att åka på semester regelbundet, och inte behöva oroa sig när oväntade kostnader som hemreparationer eller dylikt plötsligt dyker upp. Men om man inte har ett jobb där den möjligheten finns, hur når man upp till den gränsen? Det finns en mängd olika sätt att maximera sina inkomster på – läs vidare för tips om hur man går till väga.

Mer än ett jobb

Det kan låta skrämmande att behöva jobba längre än de vanliga 9-5, men många tar faktiskt upp ett helg- eller kvällsjobb för att tjäna mer. Det finns många jobb som inte kräver så mycket erfarenhet eller utbildning, till exempel barjobb eller cafébiträde. Om man vill ha mer frihet kan man även gå frilansvägen och arbeta vid sidan av sitt vanliga dagtidsjobb, när man har tid över. Förutom de extra pengarna säger experter att det är bra för mentala hälsan med mer än ett jobb, eftersom variationen minskar tristess och ger en chansen att träffa nya och intressanta människor.

Investera i kryptovalutor

Du har säkert hört surret om Bitcoin under de senaste åren, och det är faktiskt sant att det kan vara värdefullt att investera i valutor som egentligen är helt abstrakta. Många anser att det är framtidens betalmedel och har redan börjat investera i kryptovalutor som till exempel Bitcoin, vilket kan leda till ett stigande värde i framtiden. Man kan faktiskt redan använda Bitcoin i verkliga livet, som exempelvis betalningsmetod att köpa en kaffe för. Dessutom har nu även ett bitcoin-lotteri, liknande det berömda EuroJackpot uppfunnits. När man samlat på sig en del kan man återinvestera det på kryptomarknaden, där värdet på valutorna ständigt fluktuerar.

Hyra ut

Bor du i en bostadsrätt och ska på semester? Eller har du kanske fler rum än vad du behöver? Då är uthyrning ett riktigt bra alternativ för dig som vill tjäna lite extrapengar. Tjänster som AirBnb gör det enklare än någonsin för privatpersoner att hyra ut ett rum eller en lägenhet till en turist som är på besök, och många finansierar sina semestrar bara genom att få in gäster i lägenheten medan man är bortrest. Men man kan även hyra ut ett enkelt rum bara, även om du fortfarande är hemma. Man kan inte ta lika mycket för det, men det betyder att man får in lite extra medans man även har möjligheten att träffa nya människor!

Andra alternativ

Om du inte äger din bostad och inte har mycket tid över finns än många saker du kan göra för att dra in lite cash. Du kan exempelvis sälja ägor via Blocket eller Tradera, vilket samtidigt rensar ut bland dina saker. Sedan kan man också delta i betalda undersökningar, där du oftast måste testa produkter och säga vad du tycker om dem – lätt som en plätt!